2012. február 18., szombat

Sült csirkemell kapros-kefires salátával


Hozzávalók 1 személyre:  1 vastagabb szelet csirkemell, fél citrom, görög fűszerkeverék (saját készítésű is lehet), olívaolaj, pár csepp sötét balzsamecet, 1 doboz kefir, friss kapor, cseresznyeretek, sörretek, jégsaláta, kígyóuborka, kaliforniai paprika, póréhagyma, koktélparadicsom, egy gerezd fokhagyma

Elkészítés: A zöldségeket kb. egyenlő méretű csíkokra vágjuk. A kefirhez adjuk az apróra vágott fokhagymát és kaprot, sózzuk, borsozzuk, citromlével, kevés mustárral ízesítjük. A csirkemellet lehetőség szerint min. egy órával sütés előtt bepácoljuk: meglocsoljuk olívaolajjal, kevés citromlével, bedörzsöljük a görög fűszerkeverékkel, kicsit sózzuk majd hűtőben hagyjuk állni. Kevés forró olívaolajon, nagylángon először kérget sütünk rá, majd vastagságtól függően kb. 8-10 percig sütjük kisebb lángon. Mikor átsült, hagyjuk pár percig pihenni. A zöldségeket meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, pár csepp  balzsamecettel. A tányérra halmozunk a salátából, meglocsoljuk a kefires öntettel, és mellé tesszük a felszeletelt húst, citromgerezddel tálaljuk.

Sült csirkemell salátával, kapros-kefires dresszinggel                                                                                                                                                                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése