Hozzávalók 1 személyre: 1 vastagabb szelet csirkemell, fél citrom,
görög fűszerkeverék (saját készítésű is lehet), olívaolaj, pár csepp sötét balzsamecet,
1 doboz kefir, friss kapor, cseresznyeretek, sörretek, jégsaláta, kígyóuborka,
kaliforniai paprika, póréhagyma, koktélparadicsom, egy gerezd fokhagyma
Elkészítés: A zöldségeket kb. egyenlő méretű csíkokra
vágjuk. A kefirhez adjuk az apróra vágott fokhagymát és kaprot, sózzuk,
borsozzuk, citromlével, kevés mustárral ízesítjük. A csirkemellet lehetőség
szerint min. egy órával sütés előtt bepácoljuk: meglocsoljuk olívaolajjal,
kevés citromlével, bedörzsöljük a görög fűszerkeverékkel, kicsit sózzuk majd hűtőben hagyjuk
állni. Kevés forró olívaolajon, nagylángon először kérget sütünk rá, majd
vastagságtól függően kb. 8-10 percig sütjük kisebb lángon. Mikor átsült,
hagyjuk pár percig pihenni. A zöldségeket meglocsoljuk kevés extra szűz
olívaolajjal, pár csepp balzsamecettel.
A tányérra halmozunk a salátából, meglocsoljuk a kefires öntettel, és mellé
tesszük a felszeletelt húst, citromgerezddel tálaljuk.
Sült csirkemell salátával,
kapros-kefires dresszinggel
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése