2012. január 21., szombat

Almás lepény



Hozzávalók: ( kb. 22x35 tepsihez)
20 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, 1 Rama, 1,5 doboz tejföl, 1 tojás, 2 zacskó vaníliás cukor, 1/2 zacskó sütőpor, 2,5 ek. cukor, csipet só, tisztán 2 kg alma, kb. 1 ek. fahéj


Almás lepény
Elkészítés: A kétféle lisztet a kockázott margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, 1 doboz tejfölt,  a sütőport, a sót, és a reszelt citromhéjat, a kétféle cukrot, összegyúrjuk. Mikor összeállt, visszatesszük a tálba, és konyharuhával lefedve hagyjuk pihenni. Addig elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, majd durvára reszeljük. Kicsavarjuk, ízesítjük fahéjjal, és fajtától függően kevés cukorral. A tésztát kétfelé vesszük, és kb. 0,5-1 cm vastagra, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Lefektetjük a tepsi aljára, és rátesszük az almát. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ezzel fedjük le a tölteléket. A lepény tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük.. Ha kihűlt rombusz alakúra vágjuk, majd megszórjuk kevés enyhén fahéjas porcukorral, pírított szeletelt mandulával díszíthetjük.







Almás lepény
Készítette: Erdei Blanka                                                                                                                                                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése