2012. május 21., hétfő

Csirág parmezános besamelmártással, és kakukkfüves csirkemellel

Hozzávalók 4 személyre:
500g zöldspárga, 2 csirkemellfilé, friss kakukkfű, snidling, 5dl tej, 10 dkg parmezán, 4 dkg vaj, só, fehérbors, feketebors, szerecsendió, olívaolaj, citromlé, cukor

Készítette: Erdei Blanka
Elkészítés: A csirkemelle bepácoljuk: sózzuk, borsozzuk, pár szál friss kakukkfüvet és kevés citromlevet teszünk rá, és kevés ideig hagyjuk állni. A spárgát megtisztítjuk, (a fás rész kezdeténél elpattan) és megmossuk, A spárgasípokat forró enyhén citromos, cukros, sós vízben pár perc alatt blansírozzuk, úgy hogy a tetejük kilógjon a vízből. Mikor még kicsit roppanós állagú, akkor levesszük a tüzről, és azonnal jeges vízbe tesszük. A mártáshoz felolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a fokozatosan csomómentesre kevert lisztes tejet. Kislángon folyamatos kevergetés közben hagyjuk a kívánt állagúra sűrűsödni, közben ízesítjük sóval, fehérborssal, szerecsendióval. A csirkemellet kevés olívaolajon először megkérgesítjük, majd mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ha a besamel elérte az ideális állagot, akkor hozzáadjuk a parmezánt, és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad benne. A spárgasípokat legyező alakban elrendezzük a tányéron, és leöntjük kevés mártással, majd mellé tesszük a felszeletelt húst. Snidlinggel és kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Készítette: Erdei Blanka



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése