Hozzávalók:
250g mascarpone, 150g tejszín, porcukor, kevés fahéj, 250g babapiskóta, 2 dl erős kávé, rum(aroma), kakaópor
Elkészítés: A tejszínt elektromos habverővel felverjük, beletesszük mascarpone sajtot, fahéjat, és a porcukrot ízlés szerint és tovább keverjük. Mikor már kellemesen krémes állaga van habzsákba töltjük. Egy optimális méretű magasfalú jénai edényt kibélelünk folpackkal és az aljára egy réteg krémet nyomunk. A babapiskótákat cukros felükkel belemártjuk a rummal ízsített kávéba és ezzel a felével lefelé a krémbe gyengéden belenyomjuk. Erre egy újabb réteg krém jön a réseket kitöltve, majd a tetejét (később az alja lesz) egy réteg piskótával zárjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a folpackot és a tetejét megszórjuk kakaóporral. Ha jól sikerült akkor szeleteléskor a kávés piskóta mozaikot alkot a krémben.
Jó étvágyat!
250g mascarpone, 150g tejszín, porcukor, kevés fahéj, 250g babapiskóta, 2 dl erős kávé, rum(aroma), kakaópor
Készítette: Erdei Blanka |
Elkészítés: A tejszínt elektromos habverővel felverjük, beletesszük mascarpone sajtot, fahéjat, és a porcukrot ízlés szerint és tovább keverjük. Mikor már kellemesen krémes állaga van habzsákba töltjük. Egy optimális méretű magasfalú jénai edényt kibélelünk folpackkal és az aljára egy réteg krémet nyomunk. A babapiskótákat cukros felükkel belemártjuk a rummal ízsített kávéba és ezzel a felével lefelé a krémbe gyengéden belenyomjuk. Erre egy újabb réteg krém jön a réseket kitöltve, majd a tetejét (később az alja lesz) egy réteg piskótával zárjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a folpackot és a tetejét megszórjuk kakaóporral. Ha jól sikerült akkor szeleteléskor a kávés piskóta mozaikot alkot a krémben.
Jó étvágyat!
Tiramisu Készítette: Erdei Blanka |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése