2012. március 31., szombat

Csokis-meggyes muffin


Hozzávalók: (kb. 20 darabhoz):
Készítette: Erdei Blanka
35 dkg finomliszt, 1 tk. sütőpor, 1 mk. szódabikarbóna, csipet só, 20-22 dkg kristálycukor, 2 tojás, 4dl főzőtejszín, 1,5 dl olaj, 100g étcsokoládé pasztilla, 35 dkg meggy, szeletelt mandula

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Belekeverjük a tejszínt, majd a tojásokat. Végül a cukrot és az olajat is felváltva beledolgozzuk. A csokoládét és a meggyet is könnyedén beleforgatjuk. A muffinsütő mélyedéseit papírkosárkákkal kibéleljük, a masszával ¾-ig megtöltjük, ízlés szerint megszórhatjuk kevés szeletelt mandulával, majd  180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Készítette: Erdei Blanka


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése