Hozzávalók: (kb. 20 darabhoz):
Készítette: Erdei Blanka |
35 dkg finomliszt, 1 tk. sütőpor, 1 mk. szódabikarbóna,
csipet só, 20-22 dkg kristálycukor, 2 tojás, 4dl főzőtejszín, 1,5 dl olaj, 100g
étcsokoládé pasztilla, 35 dkg meggy, szeletelt mandula
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
Belekeverjük a tejszínt, majd a tojásokat. Végül a cukrot és az olajat is
felváltva beledolgozzuk. A csokoládét és a meggyet is könnyedén beleforgatjuk. A
muffinsütő mélyedéseit papírkosárkákkal kibéleljük, a masszával ¾-ig
megtöltjük, ízlés szerint megszórhatjuk kevés szeletelt mandulával, majd 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig
sütjük.
Jó étvágyat!
Készítette: Erdei Blanka |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése