Hozzávalók: (kb. 40
darabhoz)
20 dkg étcsokoládé, 20 dkg dió, 10 dkg finomliszt, 1 kk. őrölt fahéj, 1 kk. őrölt szegfűszeg, 6 tojás, 25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg sárgabaracklekvár, 10 dkg tortabevonó (étcsokoládé), kb. 40 darab felezett dió
20 dkg étcsokoládé, 20 dkg dió, 10 dkg finomliszt, 1 kk. őrölt fahéj, 1 kk. őrölt szegfűszeg, 6 tojás, 25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg sárgabaracklekvár, 10 dkg tortabevonó (étcsokoládé), kb. 40 darab felezett dió
Diós-fahéjas brownie |
Elkészítés: Vízfürdő felett felolvasztjuk a tördelt
étcsokoládét, hagyjuk langyosra hűlni. A diót durvára vágjuk, összekeverjük a
liszttel és a fűszerekkel. A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat habosra keverjük
a cukorral, közben egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és végül a langyosra
hűlt csokoládét. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és
felváltva a lisztes diós keverékkel, laza mozdulatokkal a csokoládés masszához
keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, és
előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, (tűpróbával
ellenőrizzük). Közben a sárgabaracklekvárt felforraljuk, és még forrón, azonnal
a sütőből kivett sütemény tetejére kenjük, néhány percig szikkadni hagyjuk. A
tortabevonót utasítás szerint felolvasztjuk, majd a langyos sütemény tetején
egyenletesen elsimítjuk. Mielőtt még teljesen megdermed, bejelöljük rajta a
szeleteket, és kockánként egy fél diót helyezünk a még enyhén olvadt csokiba.
Miután teljesem megdermedt a már, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!
Diós-fahéjas brownie Készítette: Erdei Blanka |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése