2012. március 4., vasárnap

Diós-fahéjas brownie

Hozzávalók: (kb. 40 darabhoz)                                                                                                                             
20 dkg étcsokoládé, 20 dkg dió, 10 dkg finomliszt, 1 kk. őrölt fahéj, 1 kk. őrölt szegfűszeg, 6 tojás, 25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg sárgabaracklekvár, 10 dkg tortabevonó (étcsokoládé), kb. 40 darab felezett dió 

Diós-fahéjas brownie
Elkészítés: Vízfürdő felett felolvasztjuk a tördelt étcsokoládét, hagyjuk langyosra hűlni. A diót durvára vágjuk, összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel. A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, közben egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és végül a langyosra hűlt csokoládét. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és felváltva a lisztes diós keverékkel, laza mozdulatokkal a csokoládés masszához keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, (tűpróbával ellenőrizzük). Közben a sárgabaracklekvárt felforraljuk, és még forrón, azonnal a sütőből kivett sütemény tetejére kenjük, néhány percig szikkadni hagyjuk. A tortabevonót utasítás szerint felolvasztjuk, majd a langyos sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk. Mielőtt még teljesen megdermed, bejelöljük rajta a szeleteket, és kockánként egy fél diót helyezünk a még enyhén olvadt csokiba. Miután teljesem megdermedt a már, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!

Diós-fahéjas brownie
Készítette: Erdei Blanka                                                                                                                                                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése