Hozzávalók:
25
dkg túró, 15 dkg finomliszt, ½-1 zacskó sütőpor, 1 doboz tejföl, csipet só, 1
zacskó van. cukor, 2 tojás, olaj a sütéshez, lekvár (ízlés szerint ribizli), porcukor
A
túrót simára keverjük a tojásokkal, a cukorral és sóval. Hozzáadjuk a tejfölt,
és a sütőporral elkevert lisztet lassan adagolva belekeverjük. Pár percet
hagyjuk állni, addig felforrósítjuk az olajat (közepesen bő). A masszából
pingpong labda nagyságú golyókat formázunk, majd a forró olajba tesszük őket,
és közepesen mérsékelt lángon aranybarnára sütjük. Papírtörlőre kiszedjül, majd
ízlés szerinti lekvárral, porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Túrófánk ribizlilekvárral Készítette: Erdei Blanka |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése