2012. március 4., vasárnap

Túrófánk ribizlilekvárral


Hozzávalók:
25 dkg túró, 15 dkg finomliszt, ½-1 zacskó sütőpor, 1 doboz tejföl, csipet só, 1 zacskó van. cukor, 2 tojás, olaj a sütéshez, lekvár (ízlés szerint ribizli), porcukor 

Túrófánk ribizlilekvárral
Elkészítés: 

A túrót simára keverjük a tojásokkal, a cukorral és sóval. Hozzáadjuk a tejfölt, és a sütőporral elkevert lisztet lassan adagolva belekeverjük. Pár percet hagyjuk állni, addig felforrósítjuk az olajat (közepesen bő). A masszából pingpong labda nagyságú golyókat formázunk, majd a forró olajba tesszük őket, és közepesen mérsékelt lángon aranybarnára sütjük. Papírtörlőre kiszedjül, majd ízlés szerinti lekvárral, porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Túrófánk ribizlilekvárral
Készítette: Erdei Blanka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése