2012. március 15., csütörtök

Trüffel



Hozzávalók: (kb.80 db-hoz)
20 dkg nagyon jó minőségű étcsokoládé (min. 65 %-os kakaótartalmú), 10 dkg vaj , 1 dl tejszín

ízesítéshez: ízlés szerint 1 narancs reszelt héja és leve, málna esetleg kevés őrölt csili de bármi mással is meg lehet bolondítani

díszítéshez: cukrozatlan kakópor, szeletelt mandula, színes tortadara, mogyoró


Elkészítés:
  1. A darabokra tört csokoládét vízgőz felett épphogy megolvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A puha vajat egy tálban, kézi vagy gép habverővel habosra keverjük.
  3. Egy másik tálban kissé felhabosítjuk a tejszínt is.
  4. A vajat és a tejszínt felváltva, kisebb adagokban a csokoládéhoz dolgozzuk, és ízesítjük a választott ízzel.
  5. Egy kis szögletes formát/ tálat folpackkal bélelünk és belesimítjuk a csokikrémet (akkora formát válasszunk, hogy a csoki kb. 1,5 cm magasan álljon benne). Amikor langyos, hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  6. Másnap kiborítjuk a csokit a formából, kicsomagoljuk a folpackból és egyforma kis kockákra vágjuk.
  7. Vizes kézzel kicsit lekerekítjük a csokikockák éleit és tetszés szerint kakaóporba, finomra vágott mandulapehelybe vagy színes tortadarába hempergetjük mindegyiket.
  8. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Narancsos trüffel
Készítette:Erdei Blanka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése