Hozzávalók: (kb.80 db-hoz)
20 dkg nagyon jó minőségű étcsokoládé (min. 65 %-os
kakaótartalmú), 10 dkg vaj
, 1 dl tejszín
ízesítéshez: ízlés szerint 1 narancs reszelt héja és leve, málna esetleg kevés őrölt csili de bármi mással is meg lehet bolondítani
díszítéshez: cukrozatlan kakópor, szeletelt mandula,
színes tortadara, mogyoró
Elkészítés:
- A
darabokra tört csokoládét vízgőz felett épphogy megolvasztjuk. Kicsit
hűlni hagyjuk.
- A puha
vajat egy tálban, kézi vagy gép habverővel habosra keverjük.
- Egy
másik tálban kissé felhabosítjuk a tejszínt is.
- A vajat
és a tejszínt felváltva, kisebb adagokban a csokoládéhoz dolgozzuk, és ízesítjük a választott ízzel.
- Egy kis
szögletes formát/ tálat folpackkal bélelünk és belesimítjuk a csokikrémet
(akkora formát válasszunk, hogy a csoki kb. 1,5 cm magasan álljon benne).
Amikor langyos, hűtőbe tesszük egy
éjszakára.
- Másnap
kiborítjuk a csokit a formából, kicsomagoljuk a folpackból és egyforma kis
kockákra vágjuk.
- Vizes
kézzel kicsit lekerekítjük a csokikockák éleit és tetszés szerint
kakaóporba, finomra vágott mandulapehelybe vagy színes tortadarába
hempergetjük mindegyiket.
- Fogyasztásig
hűtőben tartjuk.
Narancsos trüffel Készítette:Erdei Blanka |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése