2012. május 30., szerda

Könnyed túrós eperalagút

Hozzávalók: vékonyabb piskótalap (4 tojás, 4 csapott ek. kristálycukor, 4 ek. finomliszt, csipet só, 1 cs. van.cukor, 1 tk. sütőpor) 25 dkg tehéntúró, porcukor ízlés szerint, 1 citrom reszelt héja és felének leve, 200 ml habtejszín, 1 tasak (4 lap) zselatin, eperlekvár, 50 dkg friss eper, a díszítéshez étcsokoládé

Fotó: Erdei Blanka

Elkészítés: A piskótatésztát hétköznapi módon elkészítjük és egy vékonyabb lapot sütünk belőle. Mikor kész nedves konyharuhával együtt feltekerve hagyjuk kihűlni. A krémhez a túrót áttörjük, és kikeverjük a citromhéjával- és levével. A tejszínt habbá verjük (ne verjük túl!) és beleforgatjuk az ízesített túróba, majd ízesítjük porcukorral ízlés szerint. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk (vagy a porzselatint a hátoldalon lévő utasítás szerint elkészítjük) és a krémbe keverjük. A piskótalapot megkenjük vékonyan a lekvárral, ezen eloszlatjuk a krémet, és végül a félbe vágott epreket is rátesszük. Óvatos mozdulatokkal, konyharuha segítségével feltekerjük, (az esetlegesen kifolyt krémet eltávolítjuk). Hűtőbe tesszük, és hagyjuk dermedni keveset. Mikor megdermedt szeleteljük, megszórjuk porcukorral és ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, eperrel de akár saját készítésű csokoládédíszekkel is feldobhatjuk.

Jó étvágyat!

Fotó: Erdei Blanka





Fotó: Erdei Blanka



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése