2012. szeptember 23., vasárnap

Mazsolás minikuglóf

Hozzávalók (6 darabhoz) :
14 dkg rétesliszt, 3 dkg porcukor, 2g szárított élesztő, 1 dl tej, 1 tojás sárgája, 3 dkg margarin, 0,5 g só, 2,5 g vanilliáscukor, 2 dkg mazsola

Élkészítés:
Az élesztőt öntsük bele egy közepes méretű tálba, öntsük rá a langyos tejet és a porcukrot, keverjük össze és meleg helyen hagyjuk felfutni. Ezalatt a margarint keverjük habosra a sárgájával, a sóval és a vanilliáscukorral. Utána egybekeverjük a felfutott élesztős tejjel és lassan adagolva a lisztet is hozzákeverjük Lehet géppel is, de 4-5 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. A tetejét meglisztezzük és konyharuhával letakarva meleg helyen kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt kiborítjuk egy deszkára és finoman átgyúrjuk, 6 felé vágjuk és belehelyezzük őket a formákba. Kb. 15 percig újra kelesztjük, és addig a sütő is bemelegszik 180 fokra. Ha megkelt betesszük az előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész van kivesszük a sütőből és 10 percig hagyjuk pihenni, majd kiborítjuk a formából.

Ízlés szerint tetejüket megkenjük baracklekvárral és pirított szeletelt mandulába forgatjuk. De porcukorral megszórva is finom. Langyosan tálaljuk!

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése